De kinderen

Wie zijn zij
De kinderen, die in de Ashram worden opgevangen, hebben geen ouders of slechts één ouder (vaak een moeder) die niet voor hem of haar kan zorgen.
Het enige toelatingscriterium is verder dat het ‘een kind in nood’ betreft.

De kinderen zijn gemiddeld 4 tot 18 jaar.
Tot vijf jaar geleden werden ook baby’s opgenomen. Verscherpte regels voor babyopvang maken dat de Ashram daar nu van af moet zien.
Op dit moment verblijven 95 meisjes en 65 jongens in de verschillende vestigingen van de Ashram.


Waar wonen zij
De kinderen wonen in groepjes van 20 tot 30 in een huis met een huismoeder en/of –vader en een kok(kin). Jongens tot 10 jaar en meisjes van alle leeftijden door elkaar heen. Vanaf 10 jaar verblijven jongens in het jongenshuis in Alamelapuram.
Abbé Pierre Garden is de hoofdvestiging van de Ashram. Daar wonen nu ruim 100 kinderen in vier huizen, ‘cottages’ genoemd. Ook het huis van de staf en de school bevinden zich op dit grote terrein.
In de Newland-vestiging wonen 8 jongens en 13 meisjes.
Op de Alamelupuram campus wonen 30 jongens ouder dan 10 jaar.
In Tirunelveli heeft de Ashram een huis voor oudere meisjes die een vervolgopleiding doen.
De kinderen gaan naar school, helpen mee bij de voorbereiding van het eten en wassen hun eigen kleren. Naast alle ‘plichten’ is er ook genoeg tijd om zich te ontspannen. Met muziek, dans, sport en dergelijke.

De kinderen verblijven in principe tot hun 18e jaar in de Ashram. De meesten hebben hun (basis)opleiding dan voltooid en kunnen terugkeren naar hun familie. Als ze geen familie hebben, blijven ze in de Ashram totdat ze een passende vervolgopleiding hebben afgerond en werk vinden of trouwen.


Ex-bewoners
Opmerkelijk is dat veel ex-bewoners nog altijd contact onderhouden met hun vroegere thuis. Een aantal van hen zet zich vol verve in voor de Ashram. In de wetenschap dat zij goed terecht gekomen zijn dankzij de Sri Kanyakumari Gurukula Ashram.

Jaarlijks wordt op Newland een reünie georganiseerd, waarbij alle huidige bewoners, oud-bewoners, staf en medewerkers worden uitgenodigd. Een enorm feest voor iedereen, waar elk jaar naar uitgekeken wordt.

De heer Krishnan, directeur van de Ashram, beschreef hoe het een aantal ex-bewoners is vergaan nadat ze de Ashram hebben verlaten. Lees hierzijn verslag (in het Engels).