Vestigingen van de Ashram

Vestigingen van de Ashram
De Ashram, opgericht in 1952, was aanvankelijk gehuisvest in een gebouw in Kanyakumari, een dorp op de uiterste zuidpunt van India. (In dit gebouw bevindt zich nu een creche van de Ashram.)
In 1956 zorgde de Ashram voor ruim 30 kinderen, 8 vrouwen en een paar bejaarden. Al snel werd uitbreiding noodzakelijk.

Alamelupuram
Jaarlijkse toelagen en giften maakten het mogelijk dat de Ashram een terrein verwierf ten noorden van Kanaykumari. Daar, in Alamelupuram, is nu het jongenshuis en de centrale administratie gehuisvest.

Sitharamapuram
Een grote donatie uit Frankrijk maakte de aanschaf van een ander groot terrein mogelijk. Hier, in Sitharamapuram, bevindt zich vandaag de dag de hoofdvestiging Abbe Pierre Garden.
Er wonen gemiddeld 100 kinderen, in vier verschillende huizen. Ook de woning van de staf en een gastenverblijf bevinden zich hier.
En niet te vergeten: het nieuwe schoolgebouw.

New Land/Paramarthalinga
De Ashram verwierf ook een stuk land in Paramarthalinga (vlakbij Kanyakumari). Hier, in wat New Land heet, wonen nu 8 jongens en 13 meisjes. De huisvader en –moeder van New Land groeiden zelf als kind in de Ashram op.
Ook het grafmonument voor mw. Alamelu Ammal, de stichtster van de Ashram bevindt zich hier.

Tirunelveli
In Tirunelveli heeft de Ashram een huis voor oudere meisjes die een vervolgopleiding doen.

Berry en Emmaus Farm
Via legaten en giften (van onder andere mr. Berry uit Canada en Emmaus Frankrijk) heeft de Ashram twee grote stukken land in het bezit gekregen: de Berry Farm en de Emmaus Farm. Voor eigen gebruik worden hier met steeds meer succes groente, fruit en rijst verbouwd.
De verkoop van met name de kokosnoten en mango’s loopt steeds beter.

Berry Farm
Op Berry Farm zijn de afgelopen jaren veel mangobomen geplant. En op dit moment wordt met groot succes Aloe Vera verbouwd.
De Ashram-koeien die geen melk meer geven of gekalverd hebben, bevinden zich ook op deze ‘farm’.

Emmaus Farm
Op de Emmausfarm bevinden zich met name veel kokosbomen. Kokos is een zeer veelzijdig en veelgevraagd product. Het wordt niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook voor haarverzorging. En van de vezels wordt ook van alles gemaakt, van bezems tot matten.

Behalve de kokosbomen worden op dit stuk land verschillende groentes verbouwd. De fruitbomen, met name de Jackfruit-bomen zijn ook zeer geliefd bij de beren. Die komen af en toe ‘op bezoek’. Reden voor de Ashram om Emmaus Frankrijk te vragen een omheining met schrikdraad (dat werkt op zonne-energie) te doneren.

Kovalam
Ook in Kovalam (deelstaat Kerala) is onlangs dankzij een legaat een stuk land verkregen. Omdat dit een belangrijk toeristengebied is, lijken er in de toekomst mogelijkheden te zijn tot exploitatie. Dit alles met het doel de Ashram meer selfsupporting te maken.

Verder houdt de Ashram zowel op de hoofdvestiging als op Berry Farm koeien. Men kan daardoor deels voorzien in de melkbehoefte.