Vestigingen van de Ashram

Vestigingen van de Ashram
De Ashram, opgericht in 1952, was aanvankelijk gehuisvest in een gebouw in Kanyakumari, een dorp op de uiterste zuidpunt van India. (In dit gebouw bevindt zich nu een crèche van de Ashram.) In 1956 zorgde de Ashram voor ruim 30 kinderen, 8 vrouwen en een paar bejaarden. Al snel werd uitbreiding noodzakelijk.

Alamelupuram
Jaarlijkse toelagen en giften maakten het mogelijk dat de Ashram een terrein verwierf ten noorden van Kanaykumari. Daar, in Alamelupuram, is nu het jongenshuis en de centrale administratie gehuisvest.

Sitharamapuram
Een grote donatie uit Frankrijk maakte de aanschaf van een ander groot terrein mogelijk. Hier, in Sitharamapuram, bevindt zich de hoofdvestiging. Er wonen kinderen in vier verschillende huizen. Ook de woning van de staf en een gastenverblijf bevinden zich hier. En niet te vergeten: het nieuwe schoolgebouw. Ook het grafmonument voor de in 2016 overleden Krishnan, bevindt zich hier.

New Land/Paramarthalinga
De Ashram verwierf ook een stuk land in Paramarthalinga (vlakbij Kanyakumari). Hier, in wat New Land heet, wonen alleen jongens. De huisvader en –moeder van New Land groeiden zelf als kind in de Ashram op. Ook het grafmonument voor mw. Alamelu Ammal, de stichtster van de Ashram bevindt zich hier.

Berry en Emmaus Farm
Via legaten en giften (van onder andere mr. Berry uit Canada en Emmaus Frankrijk) heeft de Ashram twee grote stukken land in het bezit gekregen: de Berry Farm en de Emmaus Farm. Voor eigen gebruik worden hier met steeds meer succes groente, fruit en rijst verbouwd. De verkoop van met name de kokosnoten en mango’s loopt steeds beter.

Berry Farm
Op Berry Farm zijn de afgelopen jaren veel mangobomen geplant. En op dit moment wordt met groot succes Aloe Vera verbouwd. De Ashram-koeien die geen melk meer geven of gekalverd hebben, bevinden zich ook op deze ‘farm’.

Emmaus Farm
Op de Emmaus farm bevinden zich met name veel kokosbomen. Kokos is een zeer veelzijdig en veelgevraagd product. Het wordt niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook voor haarverzorging. En van de vezels wordt ook van alles gemaakt, van bezems tot matten.

Behalve de kokosbomen worden op dit stuk land verschillende groentes verbouwd. De fruitbomen, met name de Jackfruit-bomen zijn ook zeer geliefd bij de beren. Die kwamen af en toe ‘op bezoek’. Reden voor de Ashram om aan onder andere de S.V.A. te vragen een omheining met schrikdraad (dat werkt op zonne-energie) te doneren.

Verder houdt de Ashram zowel op de hoofdvestiging als op Berry Farm koeien. Men kan daardoor deels voorzien in de melkbehoefte.